«Αν είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε, θα το έκανα χωρίς να διστάσω», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο. «Δεν ξέρω αν γίνεται, ακόμη εξετάζουμε το ζήτημα», πρόσθεσε.
«Δεν είναι διαφορετικό από το δικό μας ποινικό σύστημα, πέρα από το ότι θα κόστιζε πολύ λιγότερο και θα ήταν πιο αποτρεπτικό», έκρινε.
Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε πρότεινε προχθές Δευτέρα στις ΗΠΑ να στείλουν φυλακισμένους, ακόμη και αμερικανούς υπηκόους, στην πελώρια φυλακή η οποία οικοδομήθηκε επί των ημερών του.
Ζήτησε σε αντάλλαγμα αμοιβή που θα βοηθήσει να χρηματοδοτηθεί το σύστημα φυλακών της χώρας του, που είναι γεμάτες εξαιτίας του «πολέμου» εναντίον των συμμοριών που κήρυξε.
Ο κ. Τραμπ συνέκρινε την πρόταση με «τις ιδιωτικές φυλακές» στις ΗΠΑ, που λαμβάνουν επίσης χρηματοδοτήσεις από το αμερικανικό δημόσιο, προσθέτοντας πως το κόστος μεταγωγής στο Σαλβαδόρ θα ήταν κατώτερο.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξήγησε πως θέλει να στείλει στις σαλβαδοριανές φυλακές «σκληρούς εγκληματίες» καθ’ υποτροπή που χαρακτήρισε «ζώα».
Δεν υπάρχουν και πολλά προηγούμενα στη σύγχρονη εποχή όσον αφορά το να στέλνει δημοκρατική χώρα υπηκόους της σε φυλακές στο εξωτερικό.
Εξάλλου, το αμερικανικό Σύνταγμα απαγορεύει ρητά «απάνθρωπες και ασυνήθιστες τιμωρίες», κάτι που εγγυάται στην πράξη πως θα υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που το σχέδιο προχωρήσει.
«Προφανώς, πρέπει να το μελετήσουμε από την πλευρά μας. Υπάρχουν προφανώς νομικές διαστάσεις» που εγείρουν εμπόδια, αναγνώρισε νωρίτερα χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
«Έχουμε ένα Σύνταγμα, έχουμε κάθε λογής πράγματα, αλλά είναι πολύ γενναιόδωρη προσφορά», πρόσθεσε μιλώντας στον Τύπο στην Κόστα Ρίκα, μέρος της περιοδείας του στην κεντρική Αμερική.
«Κανένας δεν είχε κάνει ποτέ τέτοια προσφορά, να στείλουμε στο εξωτερικό με κλάσμα του κόστους ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους και βίαιους εγκληματίες που έχουμε στις ΗΠΑ», επέμεινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Εργασίας για επιδείνωση του καιρού: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα
- Μειώθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Φεβρουάριο 2026
- Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως πήραν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Λουχάνσκ
- Μόνο όσοι διαβάζουν Λιακόπουλο κατανοούν! Η αποκάλυψη για τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ-Ρωσίας
- Θερινή ώρα: Ποιες χώρες τη σταμάτησαν και γιατί
- Youth pass 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα 150 ευρώ σε νέους 18-19 ετών
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στο SBS στο Σίδνεϊ για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές
- Γερμανία: Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα αναθεωρούν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη
- Βρετανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του οδηγού αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς στο Ντέρμπι, vid
- Δίκη Τεμπών: Ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης των διαδίκων για την υποστήριξη της κατηγορίας









