Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε “σημαντικό εταίρο” τη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού χαρακτήρισε σήμερα τη Βόρεια Κορέα "σημαντικό εταίρο" για τη Μόσχα, στη διάρκεια συνάντησης στην Πιονγκγιάνγκ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Σουν Ναμ.

“Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, με τον οποίο συνδεόμαστε με ένα κοινό σύνορο και μια πλούσια ιστορία συνεργασίας”, δήλωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου του.

Γύρω από ένα τραπέζι, ο Ρώσος αξιωματούχος, φορώντας στρατιωτική στολή, είπε επίσης στον Βορειοκορεάτη ομόλογό του ότι θέλει να “ενισχύσει τη συνεργασία” στον τομέα της άμυνας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, ένα “φιλικό κράτος”.

Ο Σοϊγκού αναμένεται να παραστεί αύριο Πέμπτη στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την υπογραφή της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας στις 27 Ιουλίου 1953 — είναι οι πρώτες γνωστές επίσημες επισκέψεις ξένων αξιωματούχων μετά την πανδημία της Covid-19.

Ο Σοϊγκού είχε φθάσει νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, όπου τον υποδέχθηκε ο Κανγκ Σουν Ναμ, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τη νίκη στον απελευθερωτικό πόλεμο, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί