Ο Πούτιν έστειλε τον Ρώσο πρωθυπουργό στην Κίνα: «Το διμερές εμπόριο θα ξεπεράσει τα 200δισ. δολ.»

Η ενίσχυση των ρωσοκινεζικών δεσμών θα επηρεάσει θετικά τις οικονομίες και των δύο χωρών,

με το διμερές εμπόριο να ενδέχεται να φτάσει φέτος τα 200 δισεκ. δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Ο Μισούστιν, που βρίσκεται στη Σανγκάη για να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ, επεσήμανε εξάλλου ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να εξάγει υδρογονάνθρακες στην Κίνα «σε μακροπρόθεσμη βάση» και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός έφτασε χθες Δευτέρα αργά το βράδυ στη Σανγκάη, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Ιγκόρ Μοργκούλοφ και ο Κινέζος πρεσβευτής στη Μόσχα Ζανγκ Χανούι.

Στη Σανγκάη ο Μισούστιν θα παραστεί σε επιχειρηματικό φόρουμ Ρωσίας- Κίνας, ενώ θα έχει συνομιλίες με «εκπροσώπους ρωσικών επιχειρηματικών κύκλων» στην Κίνα.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κίνα ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Πεκίνο όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Κίνα και Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια την οικονομική τους συνεργασία και τις διπλωματικές τους επαφές. Η στρατηγική τους συνεργασία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

(απεμπε – απεμπε photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί