Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ως συμμάχους του ιρανικού καθεστώτος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του,

κατηγορώντας τους για ανεκτικότητα προς το ιρανικό καθεστώς κι ανεβάζοντας στο Twitter ένα φωτομοντάζ με τους δύο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος να φοράνε τουρμπάνι και τσαντόρ.

Στο φωτομοντάζ που δημοσίευσε ένας χρήστης του διαδικτύου και το οποίο έκανε retweet σήμερα το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος στους περισσότερους από 70 εκατομμύρια ακολούθους του, η Νάνσι Πελόζι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων φοράει ένα μπλε τσαντόρ, που καλύπτει το κεφάλι και τους ώμους της.

Από την άλλη, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, εμφανίζεται με ένα τουρμπάνι, που θυμίζει εκείνο του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Με φόντο την ιρανική σημαία και με υπότιτλο «Δημοκρατικοί 2020», το μοντάζ στοχεύει στο να καταγγείλει την υποτιθέμενη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στο ιρανικό καθεστώς.

Οι Δημοκρατικοί, με επικεφαλής τη Νάνσι Πελόζι επέκριναν τη δολοφονία την 3η Ιανουαρίου, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, του ισχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία οδήγησε στην απάντηση των Ιρανών και ήγειρε τους φόβους μιας σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο δισεκατομμυριούχος διαβεβαίωσε ότι μια «επικείμενη» απειλή δικαιολογούσε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

Αφού έκανε retweet το φωτομοντάζ, στράφηκε για μία ακόμη φορά εναντίον των Δημοκρατικών.

«Οι Δημοκρατικοί και τα (ΜΜΕ) των Ψευδών Ειδήσεων προσπαθούν να κάνουν τον τρομοκράτη Σουλεϊμανί έναν υπέροχο άνθρωπο, μονάχα επειδή έκανα ό,τι έπρεπε να γίνει εδώ και 20 χρόνια» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όλα όσα κάνω, είτε πρόκειται για την οικονομία, τις ένοπλες δυνάμεις ή οποιονδήποτε άλλο τομέα το απορρίπτει η ριζοσπαστική αριστερά, οι Δημοκρατικοί δεν κάνουν τίποτα».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί