Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην Καμίλα, η οποία λαμβάνει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, σύμφωνα με την επιθυμία της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως την είχε εκφράσει με ανακοίνωσή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ αναφέρθηκε και στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, δούκες της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ, στους οποίους έδωσε τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.
Μπορεί χθες, αυτομάτως, με τον θάνατο της βασίλισσας και τη μετατροπή του Καρόλου από τη μια στιγμή στην άλλη σε βασιλιά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ να έγινε δούκας της Κορνουάλης, ως πρώτος διάδοχος του θρόνου, ωστόσο δεν έγινε αυτόματα και και πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που μέχρι το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ κατείχε ο Κάρολος.
Ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας είναι ένα «δώρο» που παρέχεται από τον βασιλιά. Και αν και αναμενόταν να γίνει, δεν αναμενόταν να γίνει τόσο σύντομα, να του απονεμηθεί ο τίτλος από τον βασιλιά Κάρολο στο πρώτο του διάγγελμα στον βρετανικό λαό.
Οσο για την Κέιτ Μίντλετον, αποκτά και αυτή πλέον τίτλο, αυτόν της πριγκίπισσας. Πριγκίπισσα Κάθριν της Ουαλίας. Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο τίτλος που κατείχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα από τη στιγμή που μπήκε στη βασιλική οικογένεια, δηλαδή την ημέρα του γάμου της, καθώς παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο. Μάλιστα, δεν απώλεσε τον τίτλο ούτε με το διαζύγιό της, ενώ ακόμη και σήμερα η Νταϊάνα μνημονεύεται ως πριγκίπισσα της Ουαλίας.
Τυπικά τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα μπορούσε να λάβει και η Καμίλα, πράγμα που δεν έκανε ποτέ, θέλοντας να μην οξύνει τα πνεύματα τα χρόνια που ακολούθησαν τον ξαφνικό χαμό της Νταϊάνα.
Η Κέιτ Μίντλετον γίνεται έτσι, η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας, μετά την Νταϊάνα.
Αλλαξαν ήδη τους τίτλους τους στα social media πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον
Με το που ολοκληρώθηκε το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου ο λογαριασμός των Γουίλιαμ και Κέιτ στο Twitter είχε ήδη αλλάξει σε «Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας».
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο λογαριασμό τους στο Instagram.
iefimerida/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα 30/3 – Πού αναμένονται παροδικές νεφώσεις
- Εκατοντάδες Michael Myers “πλημμύρισαν” την Βοστώνη…Δείτε τον λόγο! vid
- Τι οικοδομείται κάτω από την πελώρια αίθουσα χορού του Λευκού Οίκου – Η ανακοίνωση που έγινε
- Ο Τραμπ δεν βλέπει «κανένα πρόβλημα» στην παράδοση πετρελαίου στην Κούβα από δεξαμενόπλοιο της Ρωσίας
- Σαν σήμερα 30 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Σοκάρει ο αριθμός: Πάνω από 100χιλ. κτίρια έχουν καταστραφεί στο Ιράν στον 1 μήνα πολέμου
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως μπορεί να κλειστεί «συμφωνία» με το Ιράν
- Ο Τραμπ καυχιέται πως έφερε «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν
- Κι όμως ο εθνικός μας ύμνος υπάρχει στη ρωσική γλώσσα – ΒΙΝΤΕΟ
- Η απορία ενός Αμερικανού στην Ελλάδα! Τι του έκανε εντύπωση – ΒΙΝΤΕΟ









