«Είχα μια θερμή και θετική συνομιλία με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ (…) και τον ευχαριστώ για το πολύ θερμό συγχαρητήριο μήνυμά του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλμπανέζι, αρχηγός του Εργατικού Κόμματος.
«Οι συνομιλίες (…) αφορούσαν τη φιλία ανάμεσα στα δύο έθνη μας, που είναι τόσο σημαντική», πρόσθεσε.
«Είχε πλήρη συνείδηση του αποτελέσματος (των εκλογών) και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να εργάζεται μαζί μου στο μέλλον», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, η χώρα του οποίου είναι ιστορική σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά τη συνομιλία αναφέρθηκε επίσης η αμυντική συμμαχία ανάμεσα στην Καμπέρα και την Ουάσινγκτον, καθώς και η επιβολή αμερικανικών τελωνειακών δασμών, σύμφωνα με τον Αλμπανέζι.
Ο απερχόμενος κεντροαριστερός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι κέρδισε στις αυστραλιανές βουλευτικές εκλογές σε βάρος της αντιπολίτευσης υπό τον συντηρητικό Πίτερ Ντάτον, ο οποίος συχνά συγκρινόταν με τον Ντόναλντ Τραμπ και μέχρι ακόμα και τον Φεβρουάριο προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο «αντίκτυπος λόγω Τραμπ» μπορεί να εξηγήσει εν μέρει τη νίκη του Εργατικού Κόμματος του Αλμπανέζι, με την επιβολή επιπλέον τελωνειακών δασμών 10% στα αυστραλιανά εμπορεύματα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αναστάτωση που αυτό προκάλεσε στις αγορές.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη
- Νέα επιτυχία των Ρώσων! Τι κατάφερε μια ομάδα στρατιωτών
- H Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ στο Hot 100 του Billboard με το «The Life Of A Showgirl»
- O Κιάνου Ριβς για την Νταϊάν Κίτον: «H απόλυτη επαγγελματίας» – «Ήταν πολύ καλή μαζί μου»
- Σδούκου: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι σύμβολο ενότητας, όχι πεδίο αντιπαράθεσης
- H Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ποζάρει ως “Μαύρος Κύκνος” – Η εντυπωσιακή εμφάνιση με τα τεράστια φτερά
- Επένδυση-«μαμούθ» σε κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
- Τι ζούμε! Μπάιντεν και Κλίντον δίνουν… συγχαρητήρια στον Τραμπ για τη Μ. Ανατολή