Ο αμερικανικός στρατός εκπαιδεύεται στη Ρουμανία. Εκεί σταθμεύει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού, η οποία αποτελείται από σχεδόν 5 χιλιάδες άτομα.
Επιπλέον, οι New York Times τονίζουν ότι χρειάζονται μόνο 7 λεπτά για να πετάξει ένας ρωσικός πύραυλος εκεί από την Κριμαία.
Ο σκοπός των ασκήσεων ήταν επίσημα μια προσπάθεια να μάθουν πώς να συγκρατούν τον ρωσικό στρατό.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αυτό είναι επίσης ένα τεστ για τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ – η Ουάσιγκτον πρέπει να διασφαλίσει τη μαχητική ικανότητα των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και την ικανότητά τους να κρατούν την άμυνα.
Εκτός από τη Ρουμανία, στρατιώτες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται επίσης στη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία – συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 12 χιλιάδες άτομα που μαθαίνουν να εργάζονται στα συστήματα HIMARS από φόβο για τα «επικίνδυνα και δηλητηριώδη για το ΝΑΤΟ» επιτεύγματα της Ρωσίας από τότε 2014.
freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Βουνό» τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων – Στοιχεία-«φωτιά»
- «Από τα πιο αποτελεσματικά στον κόσμο» – Ύμνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας









