Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Τεχεράνης περί αμερικανικής υποκίνησης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο για «παραληρηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού».
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κλήθηκε να σχολιάσει τον ισχυρισμό του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Λίβανο, ανέφερε ότι «αυτή η δήλωση αντικατοπτρίζει μια παραληρηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιρανικό καθεστώς στο εσωτερικό της χώρας».
Τραμπ: “Το Ιράν έχει μεγάλα προβλήματα”
“Το Ιράν έχει μεγάλα προβλήματα”, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ισλαμική Δημοκρατία, προκαλώντας διακοπή του ίντερνετ σε όλη τη χώρα και καταστολή από τις αρχές.
“Μου φαίνεται ότι ο λαός είναι έτοιμος να πάρει τον έλεγχο ορισμένων πόλεων, κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν δυνατό πριν ακόμη και από λίγες εβδομάδες. Παρακολουθούμε την κατάσταση από πολύ κοντά”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
“Καλύτερα να μην αρχίσετε να πυροβολείτε, γιατί θα πυροβολήσουμε και εμείς”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στις ιρανικές αρχές.
“Αν αρχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους όπως έκαναν στο παρελθόν, τότε θα παρέμβουμε”, συνέχισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, προσθέτοντας: “Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε χερσαία στρατεύματα, αλλά σημαίνει ότι θα τους χτυπήσουμε πολύ, πολύ δυνατά, εκεί που πονάει”.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει ήδη πριν την Πρωτοχρονιά σε πολλές ιρανικές πόλεις.
Ορισμένοι διαδηλωτές μάλιστα εύχονται όχι μόνο να πέσει το καθεστώς αλλά και να θανατωτεί ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν:
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SIPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ψηφιακό ευρώ μία από τις προτεραιότητες της Ευρωζώνης για τον Πιερρακάκη
- Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δικαστές και δικηγόρους για πιο ποιοτικές δίκες
- «Το πνεύμα του διαλόγου»: Ξεκινά σήμερα η Σύνοδος στο Davos – Ποιοί ηγέτες θα δώσουν το «παρών»
- ΔΥΠΑ: Στο δημόσιο οι 150 πρώην εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας – Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες
- Τραγωδία στη Νότια Αφρική: Συγκρούστηκε σχολικό λεωφορείο με φορτηγό – 11 μαθητές νεκροί (photo, video)
- Μερτς για Τραμπ: «Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και θα προσπαθήσουμε να τον αποφύγουμε»
- Αφγανιστάν: Έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ – Αναφορές για νεκρούς, vid
- Ισπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
- ΠΑΣΟΚ: Το ζήτημα των αμβλώσεων έχει λυθεί οριστικά
- Εικόνες ακραίας… «υπερθέρμανσης» στη Ρωσία! Viral τα ΒΙΝΤΕΟ









