Νέες περιπέτειες για τον φυλακισμένο πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν – Τον μετέφεραν σε…άγνωστη τοποθεσία

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, αλλά είναι άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ανέφεραν σήμερα οι συνεργάτες του στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε πιο αυστηρή αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, δήλωσε ότι το προσωπικό της αποικίας IK-6 στην πόλη Μελέχοβο, 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, είπε στον δικηγόρο του που περίμενε έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα, ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν είναι πλέον μεταξύ των κρατουμένων.

«Πού τον μετέφεραν, δεν λένε» δήλωσε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Η διαδικασία μεταφοράς κρατουμένων με τρένο στην αχανή Ρωσία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, με τους συγγενείς και τις οικογένειές τους να μην μπορούν να πληροφορηθούν για το πού βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του από την περασμένη Τρίτη.

Η συνεργάτης του Λιουμπόφ Σόμπολ είχε δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι υποστηρικτές του φοβούνται ότι έχει μεταφερθεί σε νέα σωφρονιστική αποικία κρατουμένων και ότι η χρονική στιγμή σχετίζεται με την έναρξη της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεκδικήσει μια ακόμη εξαετή θητεία.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί