Σε κοινή επιστολή που στάλθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) ζητούν από τους Αμερικανούς νομοθέτες να στηρίξουν την τροπολογία του Κρις Πάπας, η οποία βάζει φρένο στην πώληση αλλά και στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 που ήδη διαθέτει η Τουρκία.
Η Επιστολή του HALC και της AJC στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων
«Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι ένοπλες υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, δημιουργώντας μια πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Επιπροσθέτως, η Τουρκία διεξάγει προκλητικές και επικίνδυνες ναυτικές ασκήσεις, ενίοτε με αληθινά πυρά, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και γύρω από κατοικημένα νησιά.
Παρά την επιθετικότητα της Τουρκίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκφραστεί υπέρ της εξέτασης του τουρκικού αιτήματος για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin και τον εκσυγχρονισμό 80 κιτ για τον υπάρχοντα τεράστιο στόλο των πολεμικών αεροσκαφών της.
Η αναβάθμιση και η πώληση νέων F-16 στην Τουρκία θα υπονόμευε τον αμερικανικό νόμο, τις αμερικανικές αξίες και τα αμερικανικά συμφέροντα. Η Τουρκία ήδη χρησιμοποιεί τον στόλο των αμερικανικών F-16 που διαθέτει για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Μεγάλος αριθμός αναλυτών έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με τη συνεγκατάσταση αναβαθμισμένων F-16 με τους S-400.
Η τροπολογία του Κρις Πάπας απαγορεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες να πουλήσουν κιτ εκσυγχρονισμού και νέα F-16 στην Τουρκία, εκτός εάν το Κογκρέσο λάβει πιστοποίηση ότι η Άγκυρα δεν έχει παραβιάσει την κυριαρχία της Ελλάδας – ειδικά μέσω εδαφικών υπερπτήσεων ή παραβάσεων του FIR Αθηνών. Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε αυτή τη σημαντική τροπολογία».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









