Μπορέλ: Οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας δεν θα επηρεάσουν τη στήριξή μας στην Ουκρανία

Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εισέρχεται σε μια επικίνδυνη φάση,

καθώς η Ρωσία έχει απειλήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση στην ήττα της στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει την αποφασιστική υποστήριξη της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοσέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Επιπλέον, πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει μια ξεχωριστή πολιτική όσον αφορά την Ουκρανία, κύριος στόχος της οποίας είναι η ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Επιπλέον, ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει την ιμπεριαλιστική της πολιτική και να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας.

Ο Μπορέλ πρόσθεσε ακόμα πως η όγδοη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα εγκριθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Παρουσιάσαμε προηγουμένως ένα νέο πακέτο κυρώσεων. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποί μας εργάστηκαν ενεργά χθες το βράδυ, συνεχίζουν να εργάζονται. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος της ολομέλειας θα έχουμε συμφωνία του Συμβουλίου για το νέο πακέτο που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η σύνοδος ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ολοκληρωθεί στο Στρασβούργο την Πέμπτη.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί