Μπάιντεν: «Μπορούμε να το ξανακάνουμε», δήλωσε για την απαγόρευση πώλησης ημιαυτόματων όπλων

«Μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε την Τετάρτη για μία ακόμη φορά να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, σε ομιλία του στη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων περιστατικών με μαζικούς πυροβολισμούς, δέκα χρόνια μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ.

Υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει από το 1994 ως το 2004 τα ημιαυτόματα όπλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Δούλεψε», «σημαντικός αριθμός ζωών σώθηκαν».

«Μπορούμε να το ξανακάνουμε», τόνισε ο 80χρονος Μπάιντεν, ο οποίος συμμετείχε στη δέκατη «Εθνική ετήσια αγρύπνια για όλα τα θύματα βίας με πυροβόλα όπλα» στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive, περισσότερα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών – στα οποία έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι—έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους στις ΗΠΑ.

Η πλειονότητα των Ρεπουμπλικάνων κοινοβουλευτικών και το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA αντιτίθενται σε οποιαδήποτε νομοθεσία που θα περιορίζει πραγματικά την οπλοκατοχή, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στο αμερικανικό Σύνταγμα.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί