στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 που κάλεσε το Πεκίνο να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και υιοθέτησε ένα σχέδιο υποδομών ανταγωνιστικό των κινεζικών πρωτοβουλιών.
“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δικαιότεροι τρόποι να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των χωρών στον κόσμο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νιουκουέι (νοτιο-δυτική Αγγλία), σε σχέση με το σχέδιο του “Νέου Δρόμου του Μεταξιού” που υλοποιεί η Κίνα.
Οι δυτικές δημοκρατίες βρίσκονται σε έναν αγώνα απέναντι στις αυταρχικές κυβερνήσεις, δήλωσε ο Μπάιντεν.
“Είμαστε σε έναν αγώνα, όχι με την Κίνα αυτή καθαυτή … αλλά με αυταρχικούς (ηγέτες), αυταρχικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για το κατά πόσο οι δημοκρατίες μπορούν να αντιπαλέψουν αυτούς σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο 21ο αιώνα”, δήλωσε ο Μπάιντεν.
Για την Κίνα συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν δήλωσε: “Νομίζω ότι θα δείτε απλές συναλλαγές με την Κίνα”.
“Όπως είπα ο ίδιος στον Σι Τζίνπινγκ, δεν επιζητώ τη σύγκρουση. Εκεί που συνεργαζόμαστε, θα συνεργαστούμε, εκεί που διαφωνούμε θα το δηλώσω με ειλικρίνεια, και θα απαντήσουμε σε ενέργειες που είναι ασύμβατες”, πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα
- Στην «εμπόλεμη» Οδησσό γιορτάζουν το… Halloween, video
- Πάνω από μισό εκατομμύριο Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στη Συρία τον τελευταίο χρόνο
- Ρομποτόσκυλα… πυροσβέστες στην Κίνα, vid
- Εργάτης έλαβε κατά λάθος όλους τους μισθούς των συναδέλφων του και τώρα δεν δίνει πίσω τα χρήματα!









