Η Ουκρανία εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου τη μεγαλύτερη επίθεση από το εξωτερικό στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να διασχίζουν τα σύνορα στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ υποστηριζόμενοι από σμήνος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) και βαρύ πυροβολικό, περιλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.
Η Ρωσία πολεμάει από τότε για να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις. Χθες, Πέμπτη, υψηλόβαθμος Ρώσος διοικητής δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα ανακατέλαβαν δύο χωριά στην περιφέρεια του Κουρσκ.
“Ο στρατός μας κάνει τη δουλειά του. Θα εκπληρώσει την αποστολή του. Ο έλεγχος θα αποκατασταθεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως ο στρατός προφανώς δεν θα συζητήσει δημόσια πώς σκοπεύει να το επιτύχει αυτό.
“Η κατάσταση, βέβαια, σε εκείνες τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο Ουκρανών μαχητών — λοιπόν, βέβαια, είναι ακραία. Η κατάσταση αυτή θα διορθωθεί εγκαίρως”, πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μήνυμα Κίνας προς ΗΠΑ σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα
- Τι δήλωσε η Σδούκου για τις μετακινήσεις εν μέσω κινητοποιήσεων
- Σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία! Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
- H Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ “ντύνεται” Άγιος Βασίλης και απελαύνει παράνομους μετανάστες, vid
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιοδεύει σε ξενοδοχεία μαζί με την κόρη του – BINTEO
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει Ινδό γιατρό να γρονθοκοπεί επανειλημμένα ασθενή για ένα παράπονο, vid
- Εντοπίστηκαν τέσσερα όπλα σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα – Πού θα εκδηλωθούν τα ισχυρά φαινόμενα
- Ο Τζάκι Τσαν μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα από τα ερείπια της Πομπηίας, vid









