«Πριν από δεκαπέντε μήνες ξεκίνησε ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, όταν ο πρόεδρος της τελευταίας, Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε εισβολή του στρατού της χώρας στην Ουκρανία.
Ωστόσο, όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη εξασθένισης του Βλαντίμιρ Πούτιν».
Αυτό βλέπει η Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας.
Δεν είναι διακριτές οποιεσδήποτε ρωγμές σε αυτό που ο επικεφαλής της BND, ο Μπρούνο Καλ, χαρακτήρισε χθες «σύστημα του κ. Πούτιν», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Ακαδημία Πολιτικής Ασφαλείας (BAKS) του Βερολίνου.
Κατά καιρούς θυμίζουμε πως δυτικά μέσα και “έγκριτοι” αναλυτές έβλεπαν δήθεν κινήσεις αποσταθεροποίησης της Ρωσίας λόγω του πολέμου και μάλιστα εκ των έσω!
Η Ρωσία εξακολουθεί πάντα να βρίσκεται σε θέση «να διεξαγάγει πόλεμο μακράς διάρκειας», χάρη ιδίως στους εκατοντάδες χιλιάδες επίστρατους που εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της, προειδοποίησε ο κ. Καλ, κάτι που αφορά επίσης την μαζική παραγωγή όπλων και πυρομαχικών στη χώρα.
Ερωτηθείς πότε ακριβώς η BND γνώριζε πως η Ρωσία θα εξαπέλυε πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της είπε πως «περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της σύρραξης, διαπιστώναμε φαινόμενα για τα οποία δεν χωρούσε απολύτως καμία άλλη εξήγηση».
Ο κ. Καλ απέκρουσε επικρίσεις κατά τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας είχαν προβλέψει την επίθεση νωρίτερα από αυτήν της Γερμανίας, εξηγώντας πως τέτοιες εκτιμήσεις διατυπώνονται έπειτα από αναλύσεις που γίνονται με βάση τις παρατηρήσεις της καθεμιάς.
Η BND από την πλευρά της έδινε την έμφαση στο γεγονός πως την απόφαση για την επίθεση θα τη λάμβανε ο πρόεδρος Πούτιν.
Ο ένοικος του Κρεμλίνου αποφάσισε ζυγίζοντας πολλούς παράγοντες, συνόψισε ο κ. Καλ.
( απεμπε-EPA-Sputnik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: Βάλτε επιτέλους τέλος στις κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας
- Τι ειπώθηκε για τον διάλογο Ρωσίας και ΗΠΑ – Θα γίνουν έτσι τα πράγματα;
- Μυστήριο με νεκρό άνδρα στην Παλλήνη – Είχε τάιραπ γύρω από τον λαιμό του
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Διεύρυνση κάλυψης λειτουργικών δαπανών κατά της ευλογιάς και του αφθώδους πυρετού σε όλη τη χώρα
- Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών
- Δεν τελειώνει το «σόου» – Νέα τοποθέτηση Τραμπ και όλοι περιμένουν μάταια κάτι «ευχάριστο»









