Μεντβέντεφ κατά Κίσινγκερ: «Εδώ έχεις λάθος…»

«Αυτά θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα ακόμα και σε όσους πλησιάζουν τα 100»

«Αν μιλούσα με τον Πούτιν, θα του έλεγα ότι και αυτός είναι πιο ασφαλής με την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Έχουμε πλέον εξοπλίσει την Ουκρανία σε σημείο που είναι η καλύτερα εξοπλισμένη χώρα με τη λιγότερο έμπειρη στρατηγικά ηγεσία στην Ευρώπη».

Τα παραπάνω είπε μεταξύ άλλων στον Economist για το ουκρανικό ο «γερόλυκος» της διπλωματίας, Henry Kissinger, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τη συλλογιστική του Μεντβέντεφ, αν πραγματοποιηθούν εκείνα που θέλει για την Ουκρανία ο Κίσινγκερ τότε μαθηματικά ο πλανήτης θα συρθεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο Κίσινγκερ ζήτησε να γίνει δεκτή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Φυσικά σε 10 μέρες θα γίνει 100 ετών. Ωστόσο, εδώ έχει εντελώς λάθος.

Χαρακτήρισε τη σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας την κύρια απειλή για την ανθρωπότητα. Πάντα πίστευα ότι για μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μια υποθετική, αλλά μια άμεση και προφανής απειλή.


Φανταστείτε ότι η Ουκρανία θα γίνει αποδεκτή στη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τους σημερινούς βαρετούς ηγέτες:


1) Το ΝΑΤΟ ήδη διεξάγει υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας.
2) το ουκρανικό εθνικιστικό καθεστώς δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη.
3) θα πρέπει να απαντήσουμε σκληρά σε αυτό με όλα τα δυνατά μέσα και …
4) εδώ έρχεται το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ

Τα λεπτά επιχειρήματα για την πρόληψη υπαρξιακών απειλών δεν λειτουργούν κατά τη διάρκεια αιματηρών συγκρούσεων. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ακόμη και σε όσους έχουν πλησιάσει την εκατονταετηρίδα».

(απεμπε-EPA-Sputnik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί