καλώντας ταυτόχρονα τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της χώρας Σεμπαστιάν Λεκορνί να συναντηθεί μαζί τους το αργότερο ως την ερχόμενη Τετάρτη.
Στον απόηχο των χθεσινών απεργιών, οι οποίες θεωρήθηκαν λίγο-πολύ επιτυχείς από τα συνδικάτα, εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή στο Παρίσι για να διαβουλευτούν επί της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT Τομά Βασερόν, ο Σεμπαστιάν Λεκορνί θα πρέπει να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι μία σειρά από μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026, όπως για παράδειγμα οι μειώσεις συντάξεων, κοινωνικών παροχών και μισθών στον δημόσιο τομέα, δεν θα εφαρμοστούν, όπως άλλωστε και η αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος.
«Πρόκειται για τελεσίγραφο. Οι θυσίες του κόσμου της εργασίας δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν» δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί προς τη φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των υψηλών εισοδημάτων.
ΑΠΕΜΠΕ, του Μ. Σπινθουράκη – ΦΩΤΟ αρχείου: Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου χωρίς φίλτρα: Το κοινό την αποθέωσε για την τόλμη να δείξει τις ρυτίδες της
- Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Νίβρυτο- Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- Η ανακάλυψη που σόκαρε τους επιστήμονες: Μυρμήγκια – θεριστές γεννούν αυγά… από δύο είδη
- Διάσημος σεφ διχάζει: “Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 11 π.μ.”, vid
- Το ΝΑΤΟ θέλει να βάλει «φωτιά» στην Αν. Ευρώπη! Τι ειπώθηκε για το υποτιθέμενο περιστατικό
- Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης στο Μενίδι – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς, vid
- Ζαχάροβα: «Προσπάθεια υπονόμευσης μιας πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης»
- Φωτιά στο Μενίδι: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου
- Χαλκιδική: Γενική κινητοποίηση των αρχών για τη σύλληψη ή τη θανάτωση του «καταζητούμενου» λύκου
- Φάρσα το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο εμπορικό κέντρο στον Κηφισό
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ
