δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία απέτυχαν παταγωδώς.
«Οι εκκλήσεις για τον διαμελισμό της πατρίδας μας γίνονται όλο και πιο ηχηρές», είπε ο Λαβρόφ στη ρωσική πρωτεύουσα σε μια εκδήλωση για διπλωμάτες στο ρωσικό ΥΠΕΞ, μετά την επιστροφή του από μια περιοδεία μίας εβδομάδας σε χώρες της Αφρικής.
«Αυτοί που προσπαθούν να ελέγξουν ολόκληρη τη διεθνή ατζέντα, τις παγκόσμιες οικονομικές σχέσεις και ολόκληρη τη διεθνή πολιτική αποφάσισαν να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Αποφάσισαν να αντλήσουν από τη θλιβερή εμπειρία του Ναπολέοντα και του Χίτλερ δηλώνοντας ανοιχτά τον στόχο της εξόντωσης της Ρωσίας ή της αποδυνάμωσής της στο μέγιστο».
Παράλληλα ο Λαβρόφ ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Δύσης να «απομονώσουν» τη χώρα του απέτυχαν παταγωδώς και η Μόσχα οικοδομεί ισχυρότερες σχέσεις με χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία-Ειρηνικό και αλλού.
«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα σχέδια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία περιβάλλοντάς μας σε κλοιό αποδείχτηκε ένα φιάσκο», είπε.
«Παρά το αντιρωσικό όργιο που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, ενισχύουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με την ευρύτερη έννοια αυτής της ιδέας με τη διεθνή πλειοψηφία», είπε.
Το πρόσφατο ταξίδι του βετεράνου υπουργού Εξωτερικών περιελάμβανε χώρες όπως το Μαλί, τη Μαυριτανία και το Σουδάν καθώς και το Ιράκ. Πρόσφατα επισκέφτηκε επίσης τη Νότια Αφρική, το Εσουατίνι, την Αγκόλα και την Ερυθραία.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Έπεσε δέντρο και καταπλάκωσε σταθμευμένο ΙΧ στην Τούμπα
- Μετά την κλοπή στο Λούβρο ένας τεράστιος Κέρμιτ «προσγειώθηκε» στο Παρίσι!
- Ακόμα ένα κράτος συμφωνεί να υποδέχεται αλλοδαπούς στις ΗΠΑ
- Αλλάζει η τακτική της Τουρκίας; Τι αναφέρουν πληροφορίες και εκτιμήσεις μέσα από την γείτονα
- ΒΙΝΤΕΟ-υπενθύμισης στους Ευρωπαίους: Ο Τραμπ δεν ξεχνάει ποιοί πολιτικοί μιλούσαν εναντίον του!!
- Εγκύκλιος Πλεύρη: Θα διανέμεται έντυπο σε μετανάστες που εισέρχονται ή διαμένουν παράνομα στη χώρα
- Ισημερινή Γουινέα κατά Γαλλίας: Την κατηγορεί για προσπάθεια «αποσταθεροποίησης»
- Αντιδράσεις για τον Πέδρο Πασκάλ που πήγε στις διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, vid
- ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στον ΟΟΣΑ
- Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο