«Κρούση» Ρωσίας προς γαλλική εθνοσυνέλευση για την πιθανή ύπαρξη Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία

Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, σκοπεύει να ζητήσει επισήμως από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση να την πληροφορήσει αν γνωρίζει ότι Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

Ο Βολόντιν, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε την παραπάνω δήλωση μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν περισσότερους από 60 ξένους μισθοφόρους, κυρίως Γάλλους πολίτες, με πλήγμα τους σε κτίριο του Χαρκόβου.

Ωστόσο δεν παρέθεσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

Η Γαλλία απέρριψε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι βοηθάει την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία, αλλά δεν έχει μισθοφόρους στην Ουκρανία “σε αντίθεση με κάποιους άλλους”.

“Στη Γαλλία, το εμπόριο μισθοφόρων απαγορεύεται δια νόμου”, έγραψε ο Βολόντιν στην εφαρμογή Telegram.

“Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε αν (οι Γάλλοι βουλευτές) είναι ενήμεροι ότι κάποιος, κατά παράβαση του νόμου, στέλνει μαχητές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία”.

Η Δούμα θα εξετάσει το ζήτημα του να απευθυνθεί στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στην επόμενη συνεδρίαση της κάτω βουλής που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου, είπε ο Βολόντιν.

Χθες Πέμπτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον γάλλο πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τους ισχυρισμούς για την ύπαρξη μισθοφόρων.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί