Κροατία: Βούτηξαν σε θάλασσες και ποτάμια για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2020!

Εκατοντάδες κολυμβητές σε διάφορες πόλεις της Κροατίας, αψήφισαν το κρύο του Ιανουαρίου και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Θάλασσας και των ποταμιών για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2020. Στην Πούλα 50 κολυμβητές αψήφισαν την θερμοκρασία της θάλασσας που ήταν μόλις 13 βαθμοί Κελσίου και αφού ήπιαν μερικά ποτήρια κρασί έκαναν βουτιά στην παγωμένη αγκαλιά […]

Εκατοντάδες κολυμβητές σε διάφορες πόλεις της Κροατίας,

αψήφισαν το κρύο του Ιανουαρίου και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Θάλασσας και των ποταμιών για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2020.

Στην Πούλα 50 κολυμβητές αψήφισαν την θερμοκρασία της θάλασσας που ήταν μόλις 13 βαθμοί Κελσίου και αφού ήπιαν μερικά ποτήρια κρασί έκαναν βουτιά στην παγωμένη αγκαλιά της.

Η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια από την κολυμβήτρια Άλμα Σέσλιγια, που απεβίωσε πριν από δύο μήνες σε ηλικία 88 ετών και δυστυχώς ήταν η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στη μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια χωρίς την Σέσλιγια.

Στο Σίμπενικ οι κολυμβητές βούτηξαν στην παραλία Μπάνι, θέλοντας να περάσουν ένα οικολογικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στην Αδριατική.

Στο Σπλιτ η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε στην παραλία Bacvice (Μπάκβιτσε) και οι λουόμενοι έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι “picigin”, όπου οι κολυμβητές κάνουν κύκλο και πετούν μια μπάλα ο ένας στον άλλο, με στόχο να μην πέσει στο νερό.

Στο Σίσακ δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Κούπα με τις θερμοκρασίες στο νερό να αγγίζουν μόλις τους 3 βαθμούς και στην ατμόσφαιρα τους 2 βαθμούς Κελσίου. Στα νερά του ποταμού Δράβου (Ντράβα) βούτηξαν πολλοί κολυμβητές στο Όσιγιεκ στην ανατολική Κροατία.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί