Όπως δήλωσε στο Sputnik, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων και πρέπει να παραμείνει δεκτική στις ξένες επενδύσεις, προκειμένου να διασφαλίσει και να ενισχύσει τον ανταγωνισμό.
«Απολύτως. Πρέπει —απολύτως— να παραμείνουμε ανοιχτοί σε ξένες επενδύσεις», τόνισε ο Πεσκόφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (SPIEF) της Αγίας Πετρούπολης το 2026, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρωσία αναμένει την επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων και αν η χώρα τις χρειάζεται.
Οποιαδήποτε οικονομία θα πρέπει να αναπτύσσεται με τη μέγιστη εισροή ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτό έχει επίσης το πλεονέκτημα της τόνωσης του ανταγωνισμού.
Να λοιπόν που σιγά-σιγά χτίζονται ξανά γέφυρες Ρωσίας-Δύσης στο πλαίσιο της νέας πολυπολικής εποχής που ανατέλλει στον πλανήτη.
Η δήλωση Πεσκόφ κρίνεται ως άκρως σημαντική, καθώς μια ενδεχόμενη μαζική επιστροφή δυτικών επιχειρήσεων θα συνιστά τεράστια είδηση σε σχέση με την πορεία των διεθνών εξελίξεων.
Τελικά οι Ρώσοι δεν καταστράφηκαν οικονομικά, όπως εκτιμούσαν διάφοροι πολιτικοί, αναλυτές και άλλοι εντός Ευρώπης.









