με τις δημοσκοπήσεις να προμηνύουν ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, το κόμμα του οποίου μπορεί να μην καταφέρει να κερδίσει σε καμία μεγάλη πόλη.
Πριν από έναν χρόνο, ο Μακρόν ήλπιζε ότι αυτές οι τοπικές εκλογές θα βοηθούσαν να εδραιωθεί το πολύ νεαρό κόμμα του Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM) στις γαλλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, ενόψει της αναμενόμενης προσπάθειας για την επανεκλογή του στις προεδρικές του 2022. Ωστόσο πιο πρόσφατα, συνεργάτες του προέδρου υποβάθμισαν τις προσδοκίες αυτές για τις τοπικές εκλογές.
Στην γαλλική πρωτεύουσα, “πρώτο βραβείο” των σημερινών εκλογών, η σοσιαλίστρια νυν δήμαρχος Αν Ινταλγκό προβλέπεται να καταγράψει άνετη νίκη έπειτα από μια χαοτική προεκλογική εκστρατεία από τον Μακρόν και το κόμμα του LREM.
Στο μεταξύ οι Πράσινοι προβλέπεται να τα πάνε καλά σε πόλεις όπως η Λιόν, η Μασσαλία και η Μπορντό, μερικές φορές σε συμμαχία με την αριστερά, επεκτείνοντας τη δυναμική που κατέγραψαν στις Ευρωεκλογές του 2019. Παράλληλα στο Περπινιάν το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν μπορεί να κερδίσει την πρώτη πόλη του με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
Η Γαλλία προχώρησε στην διεξαγωγή του α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στα μέσα Μαρτίου, λιγότερο από ένα 48ωρο προτού ο πρόεδρος Μακρόν επιβάλλει στη χώρα μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία κατέστησε υποχρεωτική μια μεγάλη καθυστέρηση της διεξαγωγής του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών.
“Θα είμαστε προσεκτικοί. Μπορούμε να πάρουμε μαζί μας το δικό μας στυλό, να φοράμε μάσκα και να χρησιμοποιήσουμε αντισηπτικό”, δήλωσε ο Κριστιάν Κουρτό, ένας συνταξιούχος στο Παρίσι.
Ο Μακρόν υπόσχεται να “επανεφεύρει” την προεδρία του και θα παρουσιάσει λεπτομερές σχέδιο τον ερχόμενο μήνα για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του.
Μετά τις εκλογές αυτές αναμένεται ευρέως ότι θα υπάρξει κυβερνητικός ανασχηματισμός, με το μεγαλύτερο ερωτηματικό σε σχέση με αυτόν να αφορά το μέλλον του δημοφιλούς πρωθυπουργού του Μακρόν, του Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την παλιά του θέση, αυτή του δημάρχου της Χάβρης.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















