Κρεμλίνο: Κλιμάκωση συνιστούν τα λόγια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τα πυρηνικά

Τα σημερινά σχόλια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περί συνομιλιών για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων συνιστούν κλιμάκωση, εκτίμησε το Κρεμλίνο.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα The Telegraph ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων, βγάζοντάς τα από συνθήκες αποθήκευσης και θέτοντάς τα σε ετοιμότητα ενόψει της αυξανόμενης απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με το κοινό ανακοινωθέν της Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία ότι όποια απειλή ή χρήση πυρηνικών όπλων μέσα στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη.

“Αυτό δεν είναι τίποτ΄άλλο από μια ακόμη κλιμάκωση της έντασης”, σχολίασε ο Πεσκόφ σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ.

Αναφορικά με τη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, την οποία φιλοξένησε η Ελβετία, ο Πεσκόφ σχολίασε ότι αυτή είχε αμελητέα αποτελέσματα και έδειξε πόσο μάταιες είναι οι συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα της διάσκεψης είναι “σχεδόν μηδαμινά”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με όλες τις χώρες που προτίθενται να το πράξουν και θα συνεχίσει να επικοινωνεί τη θέση της σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία προτίθεται να τερματίσει τον πόλεμο αλλά έθεσε προϋποθέσεις για την Ουκρανία –να απαρνηθεί τις ΝΑΤΟϊκές φιλοδοξίες της και να αποσύρει τα στρατεύματά της από τέσσερις περιφέρειες που διεκδικεί η Ρωσία– κάτι το οποίο το Κίεβο απέρριψε ως συνώνυμο της συνθηκολόγησης.

απεμπε-απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί