Κρεμλίνο: “Άμεση ανάμιξη των ΗΠΑ στον πόλεμο αν χτυπηθεί με αμερικανικά όπλα η Κριμαία”

Η Χερσώνα και το Ντονέτσκ που βάλλονται από HIMARS δεν τους πείραξε;;;;

ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που έχει λάβει από τις ΗΠΑ προκειμένου να πλήξει στόχους στην Κριμαία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και απόδειξη της άμεσης ανάμιξης των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σε βιντεοκλήση με τους δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ είπε πως τα σχόλια της Λόρα Κούπερ, υφυπουργού αρμόδιας για Ρωσικές, Ουκρανικές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, είναι “εξαιρετικά επικίνδυνα” και “απόδειξη της άμεσης ανάμιξης των ΗΠΑ στη σύγκρουση”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως η Ρωσία πρέπει να είναι μέρος των ερευνών για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική θάλασσα.

“Μέχρι τώρα, από εκείνες τις συνεντεύξεις Τύπου που έλαβαν χώρα στη Δανία και στη Σουηδία, ακούσαμε ανησυχητικές δηλώσεις πως οποιαδήποτε συνεργασία με τη ρωσική πλευρά αποκλείεται”, είπε ο Πεσκόφ

“Εμείς, προφανώς, θα περιμένουμε για κάποια διευκρίνιση για αυτό καθώς πιστεύουμε πως, αναμφίβολα, η συμμετοχή της ρωσικής πλευράς στην εξέταση της περιοχής που έχει υποστεί ζημιές και στην έρευνα του τι συνέβη θα πρέπει να είναι υποχρεωτική”.

(φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί