«Κουραστήκαμε», λένε οι Πολωνοί που ζητούν από τον Πούτιν να τους…σώσει!

Τα φιλοπουτινικά συνθήματα σε διαδηλώσεις αγροτών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έγιναν viral.

«Τα συνθήματα που επαινούν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από Πολωνούς αγρότες μοιάζουν με…”ενέργειες πρακτόρων υπέρ του Πούτιν”», ισχυρίστηκε προ ημερών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, Pawel Wronski.


Αναφερόταν στο γεγονός ότι μερίδα Πολωνών επικαλέστηκε ένα σύνθημα που προέτρεπε τον Ρώσο πρόεδρο «να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, τις Βρυξέλλες και τους Πολωνούς πολιτικούς.

Αναμφίβολα η Βαρσοβία είναι θορυβημένη από αυτό το κύμα…«αγάπης» προς τον Ρώσο πρόεδρο, θεωρώντας πως ενδεχομένως αυτό θα προκαλέσει εξελίξεις εντός Πολωνίας.

«Αυτό αντικατοπτρίζει την ακραία κούραση των απλών Πολωνών σχετικά με τη συνεχή βοήθεια που δίνεται στην Ουκρανία», είπε σε συνέντευξή του σε ρωσικά δίκτυα ο Mateusz Piskorski, πολιτικός παρατηρητής και αρθρογράφος της εφημερίδας Mysl Polska (Πολωνική Σκέψη).


«Ο κόσμος απλά έχει κουραστεί, έχει βαρεθεί από αυτά που λένε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί για το θέμα, από όλα αυτά τα συνθήματα που σχετίζονται με την άνευ όρων υποστήριξη [της Πολωνίας] προς την Ουκρανία», είπε ο Πισκόρσκι.

Ο Πολωνός αναλυτής ανέφερε επίσης «την βαθιά απογοήτευση» που επικρατεί μεταξύ των αγροτών, οι οποίοι προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή σε αυτή την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Την ίδια ώρα οι πολιτικές ηγεσίες της Πολωνίας αλλά και άλλων κρατών της Ε.Ε. επιλέγουν την οδό της σύγκρουσης, κατηγορώντας τους εξεγερμένους αγρότες για…ρωσόφιλα ξεσπάσματα.

απεμπε-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί