Διαστάσεις… κατασκοπευτικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση του «Mr. Telegram» που βρίσκεται… εγκλωβισμένος με περιοριστικούς όρους στη Γαλλία.
Λίγες ημέρες μετά την κράτησή του και την αποκάλυψη πως πιθανότατα η μυστηριώδης καλλονή σύντροφός του είχε ανάμειξη στη σύλληψή του, εκφράζονται ανοικτά πλέον φόβοι για τη ζωή του «Ρώσου Έλον Μασκ», όπως τον αποκαλούν πολλοί.
Η ζωή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Telegram, Πάβελ Ντουρόφ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αυτή την εβδομάδα καθώς αντιμετωπίζει πιθανή δίκη στη Γαλλία, μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε το Σάββατο ο Φλόριαν Φιλίποτ, ο ηγέτης του κόμματος The Patriots.
Ο Γάλλος πολιτικός αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ, τα οποία υποστήριζαν ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τεχνολογίας είχε προσεγγιστεί από Γάλλους πράκτορες πληροφοριών ενώ βρισκόταν στο Ντουμπάι και ότι αρνήθηκε να μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το Telegram.
«Μέρα με τη μέρα, το παζλ της παραληρηματικής επιμονής του [Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ] Μακρόν εναντίον του Πάβελ Ντουρόφ, αφού τον καλόπιασε, παίρνει σάρκα και οστά… Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μακρόν χρησιμοποιεί εκτενώς το Telegram με τις ομάδες του εδώ και πολύ καιρό και φοβόταν ‘διαρροές’… Ο Πάβελ Ντούροφ θα πρέπει πραγματικά να είναι προσεκτικός, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του!», έγραψε ο Philippot στο X.
Ο γεννημένος στη Ρωσία μεγιστάνας, που διατείνεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και κατά του κρατικού παρεμβατισμού στο διαδίκτυο, συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παρισιού στις 24 Αυγούστου με κατηγορίες σχετικά με εγκληματικές χρήσεις της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του, όπως τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και απάτη.
Αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,5 εκατομμύρια δολάρια) και του απαγορεύεται να φύγει από τη Γαλλία.
Δημοσιεύματα στην Ευρώπη μιλάνε ακόμα και για πιθανή 20ετή κάθειρξη, με την οποία κινδυνεύει ο Durov.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









