Κίεβο: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να υπογραφεί εντός 24 ωρών

Θα πέσουν υπογραφές στην Ουάσινγκτον;

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να υπογράψουν τη συμφωνία για τα ορυκτά εντός των επόμενων 24 ωρών, αφού καθορισθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Η αναδιατυπωμένη συμφωνία έχει γίνει μια «πραγματική συμφωνία εταιρικής σχέσης», η οποία θα μπορούσε να εξετάσει τη μελλοντική αμερικανική βοήθεια ως μέρος των συνεισφορών στο ταμείο επενδύσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε, ότι στη συνέχεια «θα υπογραφούν δύο ακόμη εκτελεστικές τεχνικές συμφωνίες για την άμεση δημιουργία του Επενδυτικού ταμείου και τη χρηματοδότηση του».

Στις 17 Απριλίου η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο προθέσεων για την «οριστικοποίηση μιας επίσημης συμφωνίας για ένα ταμείο οικονομικής εταιρικής σχέσης και αποκατάστασης των επενδύσεων».

ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί