«Το Ισραήλ δεν έχει ακόμα λάβει επιβεβαίωση ούτε απάντηση από τη Χαμάς για την κατάσταση των ομήρων που αναφέρονται στη λίστα», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ισλαμιστική οργάνωση «δέχτηκε να απελευθερώσει 34 Ισραηλινούς κρατούμενους από έναν κατάλογο που έδωσε το Ισραήλ στην πρώτη φάση μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων».
«Ο κατάλογος ομήρων που δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωση δεν δόθηκε από το Ισραήλ στη Χαμάς, αλλά αρχικά από το Ισραήλ στους μεσολαβητές (των διαπραγματεύσεων) τον Ιούλιο του 2024», απάντησε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Ο αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε χθες ότι ο κατάλογος των 34 ομήρων, που δημοσιοποιήθηκε έκτοτε από κάποια μέσα ενημέρωσης, περιελάμβανε «όλες τις γυναίκες, τους αρρώστους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους Ισραηλινούς» μεταξύ των ομήρων. «Η Χαμάς και οι ομάδες αντίστασης χρειάζονται σχεδόν μια εβδομάδα ηρεμίας για να επικοινωνήσουν με τους απαγωγείς και να εντοπίσουν τους (ομήρους) νεκρούς ή ζωντανούς», πρόσθεσε.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας









