Το ρωσικό ρούβλι σημείωσε αυτόν τον μήνα την μεγαλύτερη πτώση μετά από ένα και πλέον χρόνο, την οποία έμποροι και αναλυτές αποδίδουν εν μέρει στις ξένες εταιρείες που πωλούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη Ρωσία σε ντόπιους αγοραστές, αν και η Κεντρική τράπεζα δείχνει να υποτιμά τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους συναλλαγές.
Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από επενδυτές των λεγόμενων «μη φιλικών χωρών», εκείνων που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, απαιτούν την έγκριση κυβερνητικής επιτροπής. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι συναλλαγές εξόδου θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός αυστηρών ορίων υπό τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.
«Πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, αλλά κατά αρχήν, μια τέτοιους είδους πρωτοβουλία θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα από τα μέτρα προστασίας των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό», δήλωσε απευθυνόμενη σε ρώσους βουλευτές η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, απαντώντας στην πρόταση τους να πληρώνονται με ομόλογα οι ξένοι που φεύγουν από την Ρωσία αντί με μετρητά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβέρνηση κατά Δημάρχου Αθηναίων για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Τσίχλα 6.000 ετών αποκαλύπτει στοιχεία για τη ζωή στη νεολιθική Ευρώπη
- Κρεμλίνο για δυτικές κυρώσεις: Θα δράσουμε σύμφωνα με τα συμφέροντά μας
- Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ… κατεδαφίζει μέρος του κτιρίου-«έμβλημα» των διεθνιστών – ΦΩΤΟ
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει ανεύρυσμα εγκεφάλου – “Η δυσκολότερη εβδομάδα της ζωής μου”
- Υπ. Μεταφορών προς οδηγούς ενόψει της 28ης Οκτωβρίου: «Αν αγαπάς την οικογένειά σου, προσοχή στον δρόμο»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων στην Ευρωπαία ανακρίτρια
- Μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν, vid
- Πώς αμείβονται όσοι θα δουλέψουν την 28η Οκτωβρίου – Αναλυτικά όσα ισχύουν
- Στην φυλακή ο νεαρός που μαχαίρωσε 37χρονο έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Περιστέρι









