Η Φινλανδία και η Σουηδία λένε ότι απαιτούνται περισσότερες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Η Φινλανδία και η Σουηδία πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αυξήσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έπειτα από τον θάνατο στη φυλακή του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι συνδέεται σαφώς με την ηγεσία στη Ρωσία (κι αυτό) καθιστά απαραίτητο να φροντίσουμε να προσθέσουμε κυρώσεις ειδικά στοχευμένες εις βάρος εκείνων που ευθύνονται για τον θάνατό του”, είπε ο Μπίλστρομ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Φινλανδή ομόλογό του Ελίνα Βάλτονεν.

“Πιστεύουμε επίσης ότι οι κυρώσεις στο σύνολό τους, το πακέτο κυρώσεων, θα πρέπει να διευρυνθεί γιατί βλέπουμε ότι οι κυρώσεις κάνουν διαφορά σε ό,τι αφορά τον κατακερματισμό της ικανότητας της Ρωσίας να διεξάγει τον παράνομο πόλεμό της εις βάρος της Ουκρανίας”, είπε ο Μπίλστρομ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες θέλουν επίσης να δουν ένα καθεστώς κυρώσεων εις βάρος της Λευκορωσίας σε σχέση με τη στήριξη που προσφέρει στη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί