Η Ε.Ε. συγχαίρει την κυβέρνηση της Γεωργίας που…υπέκυψε στις διεθνιστικές πιέσεις

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία χαιρέτισε σήμερα την ανακοίνωση για την απόσυρση ενός επίμαχου νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού»,

η ψήφιση του οποίου από το κοινοβούλιο είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις σ’ αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ‘ξένη επιρροή’», δήλωσε μέσω του Twitter η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στην Τιφλίδα. «Ενθαρρύνουμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στη Γεωργία να καταπιαστούν και πάλι με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Κόμματα της γεωργιανής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ωστόσο σήμερα πως θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης παρά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση «δεν θα σταματήσει όσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι η Γεωργία είναι αποφασιστικά δεσμευμένη σε μια φιλοδυτική οδό», αναφέρουν αντιπολιτευόμενα κόμματα σε κοινή δήλωσή τους και οργανώνουν απόψε μια νέα συγκέντρωση.

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δεκάδων διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί» κατά τις χθεσινές και τις προχθεσινές συγκεντρώσεις, πρόσθεσαν.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές, Τρίτη, και χθες, Τετάρτη, το βράδυ στην Τιφλίδα για να καταγγελθεί η ψήφιση από το κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού».

Η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες ύδατος.

Μπροστά σ’ αυτή την εκτεταμένη κινητοποίηση, το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνεριο ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε πως οι οργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, θα ήταν υπόχρεωμένες να καταχωρίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού», διότι διαφορετικά θα απειλούνταν με πρόστιμο.

Οι διαδηλώσεις αυτές εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής κρίσης σ’ αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

(ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:freepik)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί