συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων γραφείου, να υποβάλλουν αίτημα για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας εξαπλώνονται και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας ανήλθαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία σε 2,981 εκατ. για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Αν και ο αριθμός είναι μικρότερος συγκριτικά με τα 3,176 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα και μειώνεται για έκτη συνεχή εβδομάδα, οι αιτήσεις παραμένουν πολύ υψηλές.
Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν 2,5 εκατ. αιτήσεις. Ο αριθμός του μειώνεται σταδιακά από το επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.
Η εβδομαδιαία έκθεση αναφορικά με τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παγιώνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για μαζικές απώλειας θέσεων εργασίας για τρίτο συνεχή μήνα τον Μάιο. Η έκθεση ανακοινώθηκε μία ημέρα αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε για «παρατεταμένη περίοδο» αδύναμης ανάπτυξης και στάσιμων εισοδημάτων.
«Είμαστε στο τελείωμα του πρώτου κύματος απολύσεων, αλλά τώρα μετακινούμε από τη φάση της φυσικής καταστροφής στη φάση της ύφεσης», δήλωσε ο Τζος Ράιτ, επικεφαλής οικονομολόγος στην Wrightside Advisors στη Νέα Υόρκη. «Γι’ αυτό το λόγο χάνονται ακόμα τόσες πολλές θέσεις υπαλλήλων γραφείων. Ουσιαστικά ακρωτηριάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας και τώρα θα προχωρήσουμε κουτσαίνοντας».
Η οικονομία έχασε 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη απώλεια σε θέσεις μισθωτής εργασίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, καθώς οι επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους για να ανακόψουν την εξάπλωση της COVID-19.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας
- Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της σπουδαίας Μαρινέλλας
- Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας ζητά η ΓΣΕΕ
- Πάνω από 480χιλ. αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί από το 2024 στην Ελλάδα
- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ στη δίκη των Τεμπών
- Η Ασία υφίσταται τις σοβαρότερες επιπτώσεις του πολέμου στην Μέση Ανατολή
- Έπεσε πάνω του ηλεκτροφόρο καλώδιο! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανός Υπ. Πολέμου: Οι επόμενες μέρες στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή θα είναι καθοριστικές
- NASA: Αύριο μετά τα μεσάνυχτα η ιστορική επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη
- Τραμπ σε Ευρωπαίους: «Μάθετε να πολεμάτε μόνοι σας, τέρμα η βοήθειά μας»









