«Εάν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο, τότε θα πρέπει στην πραγματικότητα να έχουμε περάσει την κορύφωση», δήλωσε η Σνίτσερ σε συνέντευξή της στο Reuters σήμερα.
Ο γερμανικός πληθωρισμός υποχώρησε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο λόγω της μείωσης των τιμών ενέργειας και της έκτακτης πληρωμής από την κυβέρνηση των ενεργειακών λογαριασμών των νοικοκυριών, με τις εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 9,6% σε ετήσια βάση.
Η Σνίτσερ δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερο από 0,5 της ποσοστιαίας μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση, στις 2 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ αντιμετωπίζει δύσκολο έργο και πρέπει να ενεργήσει αναλογικά.
Η ίδια δήλωσε ότι στο πλαίσιο ενός ήπιου χειμώνα, οι οικονομικές προοπτικές έχουν βελτιωθεί κάπως και ότι οι ειδικοί σε θέματα οικονομίας ήταν «αρκετά σωστοί» με την πρόβλεψή τους τον Νοέμβριο για ανάπτυξη 1,7% το 2022. «Ίσως θα μπορούσε να είναι και λίγο πιο ψηλά», πρόσθεσε.
Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του 2022 την Παρασκευή. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters αναμένουν φέτος οικονομική ανάπτυξη 1,8%.
απεμπε – φωτο:unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









