Όπως επισημαίνεται, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ID Μάρκο Ζάνι, με έγγραφό του που εστάλη σήμερα προς τους εκπροσώπους των κομμάτων – μελών της ζητά να αποκλειστούν άμεσα οι εννέα ευρωβουλευτές της AfD. Νωρίτερα σήμερα, η κοινοβουλευτική ομάδα της AfD στην Ευρωβουλή επιχείρησε να αποτρέψει την αποβολή από την ευρωομάδα, ανακοινώνοντας την διαγραφή του ευρωβουλευτή της Μαξιμίλιαν Κρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σειράς σκανδάλων που είχε ως αποτέλεσμα το κόμμα του να του απαγορεύσει τις δημόσιες εμφανίσεις και την συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία.
Πριν από λίγες εβδομάδες συνεργάτης του κ. Κρα συνελήφθη ως ύποπτος κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, ενώ και ο ίδιος ελέγχεται για τις σχέσεις του με το Πεκίνο και την Μόσχα. Επιπλέον, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, δήλωσε ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες», κάτι που θεωρήθηκε ως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τις σχέσεις της AfD με το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία, οι οποίες είχαν διαταραχθεί ήδη με την αποκάλυψη ότι στελέχη της AfD συμμετείχαν στην μυστική συνάντηση με νεοναζί και άλλους ακροδεξιούς στο Πότσνταμ, τον Νοέμβριο του 2023. «Η AfD πηγαίνει από τη μία πρόκληση στην άλλη», δήλωσε προχθές η κυρία Λεπέν.
Στην ευρωομάδα της Ταυτότητας και της Δημοκρατίας συμμετέχουν μεταξύ άλλων και εκτός από την Εθνική Συσπείρωση, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, η Λέγκα της Τζόρτζια Μελόνι, το αυστριακό «Κόμμα Ελευθερίας» και το «Κόμμα για την Ελευθερία» του ολλανδού πρωθυπουργού Χέρτ Βίλντερς.
απεμπε – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









