ΈΚΤΑΚΤΟ: Γενικός συναγερμός σήμανε στη Λιβύη μετά την άφιξη τουρκικών φρεγατών

Συσκέψεις επί συσκέψεων με αφορμή την έντονη τουρκική παρουσία.

Έκτακτη συνεδρίαση των αρχηγών των φυλών λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στη Λιβύη.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), το μεσημέρι της Τετάρτης έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση των αρχηγών φυλών προκειμένου να εκτιμηθεί η ξαφνική…επίσκεψη τουρκικών φρεγατών στις ακτές της Λιβύης.

Μάλιστα οι εν λόγω φρεγάτες που θα δείτε στις παρακάτω εικόνες έκαναν την εμφάνισή τους σε ένα από τα ελάχιστα λιμάνια τα οποία δεν ελέγχει ο Στρατάρχης Χαφτάρ, αλλά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Λιβύης.

Ο ηγέτης της Λιβύης. Φαγιέζ αλ Σαράτζ, έχει εδώ και καιρό ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία και παρά την Διάσκεψη του Βερολίνου ο “σουλτάνος” φαίνεται πως…προθυμοποιήθηκε να το πράξει.

Θυμίζουμε τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα μέσα από το twitter του Libya Review, όπου διακρίνονται ξεκάθαρα τουρκικές φρεγάτες μία ανάσα από τις λιβυκές αρχές:

Και μόνο η παρουσία τουρκικών φρεγατών στη Λιβύη δημιουργεί μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, εκ διαμέτρου αντίθετη με τα όσα συμφώνησαν οι ηγέτες του κόσμου στην Διάσκεψη του Βερολίνου.

Εφόσον μάλιστα ισχύουν οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αποστολή εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η «πολεμική» αντίδραση από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Η εκεχειρία στη Λιβύη εξακολουθεί «να κρέμεται από μία κλωστή».

(φωτο:screenshot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...