«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή: Η απρόσμενη εμπλοκή της Ιαπωνίας

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο υπερασπίστηκε την απόφαση που έλαβε το Τόκιο για την αποστολή ναυτικών μονάδων στην Μέση Ανατολή,

ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση των εμπορικών πλοίων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι προς το συμφέρον του ιαπωνικού λαού, παρά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μιας νέας δημοσκόπησης που δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό της ιαπωνικής κοινής γνώμης είναι αντίθετο στην αποστολή της ναυτικής δύναμης.

Δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης απογειώθηκαν από την Ιαπωνία στις 11 Ιανουαρίου κι αναμένεται να αναλάβουν επιχειρησιακά καθήκοντα στην αναφερόμενη περιοχή στις 20 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ένα πλοίο επιφανείας αναμένεται να αποπλεύσει από την Ιαπωνία για την Μέση Ανατολή στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ θα αρχίσει ναυτικές περιπολίες αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο.

Μία δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Kyodo έδειξε ότι το 58,4% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο στην ανάπτυξη της ναυτικής δύναμης, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την ανάκλησή της, με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη μεσανατολική περιοχή μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

(ΦΩΤΟ:Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί