Δεν φεύγει από τη Λιβύη ο Ερντογάν: Στέλνει ετοιμοπόλεμους ισλαμιστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προβαίνει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης.

Λίγες μόνο ώρες πριν αρχίσουν οι κρίσιμες συνομιλίες στο Βερολίνο, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δημοσίευσε βίντεο σύμφωνα με το οποίο καταγράφονται οι ισλαμιστές μισθοφόροι που στέλνει με κάθε μέσο ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό ενός πολιτικού αεροσκάφους, απεικονίζοντας αραβόφωνους άνδρες (πιθανότατα Σύρους) να ταξιδεύουν προς τη Λιβύη.

Κάποιοι μάλιστα καλύβουν τα πρόσωπά τους ενώ άλλοι έχουν στρατιωτικές στολές!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1218487061130416128
https://twitter.com/LNA2019M/status/1218533197505581056

Θυμίζουμε πως σε προ ημερών δημοσίευμα-κόλαφος του Guardian γινόταν λόγος για αποστολή τουλάχιστον 2.000 μισθοφόρων από την Άγκυρα στη Λιβύη.

Πάνω από 550 άνδρες από τον Εθνικό Συριακό Στρατό (σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία) έχουν στρατοπεδεύσει σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας της Λιβύης, ενώ καθώς φαίνεται από τα παραπάνω ντοκουμέντα συνεχίζουν να έρχονται με κάθε μέσο οι ισλαμιστές μαχητές για να πολεμήσουν τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να φύγουμε από τη Λιβύη»

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν μεταβεί στο Βερολίνο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέμεινε στην ρητορική της «τουρκικής απόβασης» στη Λιβύη, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει η Τουρκία από την βορειοαφρικάνικη χώρα:

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ»

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί