Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας νέας στρατηγικής δεδομένων, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο κατά τις διήμερες εργασίες του στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ έξω από το Βερολίνο.
Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ανάπτυξη των δικών της μοντέλων γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης, γνωστών ως Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLMs).
«Εξετάζουμε αν και σε ποιο βαθμό τα LLMs θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση στον δημόσιο τομέα, με σεβασμό στην προστασία των δεδομένων», υπογραμμίζεται σε έγγραφο.
Η Γερμανία διαθέτει έναν πελώριο όγκο δεδομένων που τώρα θέλει να αξιοποιήσει, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακών Υποθέσεων Φόλκερ Βίσινγκ.
«Μέχρι σήμερα, δεδομένα παραμένουν πολύ συχνά αχρησιμοποίητα και, ως εκ τούτου, δεν αξιοποιούνται για ψηφιακές καινοτομίες. Αυτό ισχύει τόσο για δεδομένα του βιομηχανικού κλάδου, όσο και του δημόσιου τομέα. Θέλουμε και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.
(απεμπε – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
