Επίδειξη χούντας στις Βρυξέλλες! Αστυνομικοί εισέβαλαν σε εκδήλωση της δεξιάς, vid

Δείτε τι έγινε...

Η αστυνομία στις Βρυξέλλες εισέβαλε σε συνέδριο της Δεξιάς στην οποία συμμετείχαν ο Νάιτζελ Φάρατζ και η Σουέλα Μπράβερμαν μετά από εντολές να εκκενωθεί και να σφραγιστεί ο χώρος.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν να κλείσει η αμφιλεγόμενη Διάσκεψη του Εθνικού Συντηρητισμού (NatCon) για να «εγγυηθεί η δημόσια ασφάλεια».

Η Braverman, πρώην υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο Farage, ο πρώην ηγέτης του Ukip (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου), ήταν μεταξύ των πολιτικών που επρόκειτο να μιλήσουν στην εκδήλωση την Τρίτη μαζί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Viktor Orban.

Οι αστυνομικοί έφτασαν λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης στον χώρο του Claridge στο κέντρο των Βρυξελλών για να πουν στους διοργανωτές ότι η εκδήλωση θα…ματαιωθεί!!

Σύμφωνα με μια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία έφτασε ενώ ο Φάρατζ μιλούσε στην εκδήλωση, δίνοντας στους παρευρισκόμενους 15 λεπτά για να φύγουν από τον χώρο.

Εν τέλει δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς απλά να μην αφήσουν κανέναν άλλον να μπει στον χώρο.

Ο Εμίρ Κιρ, δήμαρχος της περιοχής Saint-Josse-ten-Noode (ενός από τους 19 Δήμους των Βρυξελλών) όπου διεξήχθη το συνέδριο, παραδέχθηκε:

«Έδωσα εντολή να απαγορευτεί η εκδήλωση «Εθνική Διάσκεψη Συντηρητισμού» για να εγγυηθεί τη δημόσια ασφάλεια.

Στο Etterbeek, την πόλη των Βρυξελλών και το Saint-Josse, η ακροδεξιά δεν είναι ευπρόσδεκτη».

Οι διοργανωτές του συνεδρίου δήλωσαν ότι ξεκινούν νομική αμφισβήτηση της εντολής του κ. Kir, προσθέτοντας:

«Δεν υπάρχει καμία δημόσια αναστάτωση και δεν υπάρχει λόγος να κλείσει μια συγκέντρωση πολιτικών, διανοουμένων, δημοσιογράφων, φοιτητών, ηγετών πολιτών και ενδιαφερόμενων πολιτών».

Από την πλευρά του ο Ούγγρος ηγέτης, Βίκτορ Όρμπαν, έκανε λόγο για επίθεση στην ελευθερία του λόγου:

«Η βελγική αστυνομία αποφάσισε να κλείσει το @NatConTalk συνέδριο στις Βρυξέλλες, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή του. Υποθέτω ότι δεν άντεχαν άλλο την ελευθερία του λόγου. Η τελευταία φορά που ήθελαν να με φιμώσουν με την αστυνομία ήταν με τους κομμουνιστές το ’88. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε αυτή τη φορά!».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί