Ενεργειακή κρίση: Κερδίζει δημοτικότητα το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” στη Βρετανία

Θα ξεσηκωθούν όμως οι λαοί της Δύσης ή θα εκτονώνουν την οργή τους σε αυτού του είδους τις...συμβολικές ενέργειες;;;

«Μην πληρώσεις!» Οι Βρετανοί αρνούνται μαζικά να πληρώσουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινούν διαδηλώσεις κατά της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κίνημα «Don’t Pay!», που δημιουργήθηκε από ανώνυμους ακτιβιστές στα τέλη Ιουνίου, κερδίζει ταχέως δημοτικότητα.

Αρκετές δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν ήδη συμμετάσχει στη δράση. Για παράδειγμα, ένας από τους Βρετανούς δασκάλους, που υποστήριξε τη διαμαρτυρία για την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εξήγησε ότι αποφάσισε να μην πληρώσει τους λογαριασμούς της για να παρέχει στην οικογένειά της είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

«Είναι τρομερό, ειδικά όταν υπάρχουν τρεις έφηβοι στο σπίτι. Δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλοι για να πάνε στη δουλειά. Βασίζονται σε εμάς και είναι πραγματικά τρομακτικό να πιστεύεις ότι δυνητικά δεν μπορείς να φροντίσεις τα παιδιά σου με αυτόν τον τρόπο», λέει η δασκάλα του Σέφιλντ σε συνέντευξή της στον The Guardian.

Στο μεταξύ, οι αρχές της χώρας αγνοούν πεισματικά τις απαιτήσεις του πληθυσμού. Η Telegraph αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα για τους Βρετανούς.

Οι εταιρείες ενέργειας δεν είναι πλέον σε θέση να επιδοτήσουν την πληρωμή λογαριασμών προκειμένου να αποφευχθούν τα υπέρογκα “φέσια”.

(Φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί