την ώρα που η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται διαρκώς από τη στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή, το Σάββατο.
Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ζήτησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση, να οργανωθούν τετραμερείς συνομιλίες για να βρεθεί μια λύση.
«Αφού η Ρωσία είναι στο πλευρό της Αρμενίας και εμείς, η Τουρκία, στηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν, ας συναντηθούμε για να συζητήσουμε την επίλυση αυτών των προβλημάτων», είπε ο Καλίν. «Αφού η Ομάδα του Μινσκ δεν κατάφερε να βρει μια λύση εδώ και πάνω από 30 χρόνια, είναι ώρα να βρούμε έναν νέο μηχανισμό», είπε αναφερόμενος σε αυτήν τη μεσολαβητική ομάδα του ΟΑΣΕ στην οποία μετέχουν η Ρωσία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ.
Η Τουρκία, η οποία έχει ταχθεί υπέρ του Αζερμπαϊτζάν από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 27 Σεπτεμβρίου, εκτιμά ότι η Ομάδα του Μινσκ δεν κατάφερε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο για την επίλυση του ζητήματος.
Το κάλεσμα της Άγκυρας για τη δημιουργία ενός «νέου μηχανισμού» σημειώνεται αφού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας ανακοίνωσε μια συνάντηση με τις συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας του Μινσκ, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Σαμ Άλτμαν προβλέπει ότι οι “Μηχανές” της AI σύντομα θα κατασκευάζουν τον δικό τους κόσμο
- Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοποιήθηκε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών στα ΑΕΙ
- Έπεσε η «βόμβα»! Το μήνυμα της Λευκορωσίας στις ΗΠΑ – Αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα
- Η Αττική διεκδικεί δύο κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα «Όσκαρ του Παγκόσμιου Τουρισμού»
- Η Μουσική στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Από την αρχαία Ελλάδα στα πέρατα της Οικουμένης
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη
- Νέα επιτυχία των Ρώσων! Τι κατάφερε μια ομάδα στρατιωτών
- H Τέιλορ Σουίφτ κατέρριψε ρεκόρ στο Hot 100 του Billboard με το «The Life Of A Showgirl»
- O Κιάνου Ριβς για την Νταϊάν Κίτον: «H απόλυτη επαγγελματίας» – «Ήταν πολύ καλή μαζί μου»