Στην εκκένωση του χωριού Προαστειό στην επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο προχωρούν οι κάτοικοι με την βοήθεια των Αρχών, καθώς εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει άμεσα η κατοικημένη περιοχή.
Σφοδροί άνεμοι πνέουν στο σημείο και τη γύρω περιοχή όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με 4 πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.
«Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Επειτα από εκτίμηση κινδύνου έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής ‘Αμυνας για εφαρμογή του Σχεδίου Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Προαστειό», αναφέρει ο κ. Κεττής.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 εστίες. Η αναζωπύρωσή της είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις, με 8 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 οχήματα από το τμήμα Δασών και 1 από τμήμα Θήρας.
(ethnos – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









