«Είναι προδοσία»! Οργή για Ουκρανό βουλευτή που κάνει…πολυτελείς διακοπές στις Μαλβίδες

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία βουλευτή που πέρασε τις διακοπές του πολυτελές ξενοδοχείο στις Μαλδίβες,

παρά τους σοβαρούς περιορισμούς που ισχύουν για τους κρατικούς αξιωματούχους να μην μεταβαίνουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Η SBU και το κρατικό γραφείο ερευνών (DBR) «πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του βουλευτή που ξεκουράστηκε στις Μαλδίβες με το πρόσχημα ‘επαγγελματικού ταξιδιού’», ανέφερε η SBU σε ανακοίνωση.

Το DBR, από την πλευρά του, άφησε να εννοηθεί ότι ερευνά τη «νομιμότητα» του ταξιδιού του Γιούρι Αρίστοφ, ενός 48χρονου βουλευτή του κόμματος «Υπηρέτης του λαού» που εθεάθη στα μέσα Ιουλίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την οργή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι που συχνά κάνει λόγο για το καθήκον των πολιτικών προσώπων να δίνουν το σωστό παράδειγμα.

Το να προτιμά κανείς «νησιά και παραθαλάσσια θέρετρα εν καιρώ πολέμου», «είναι προδοσία των αρχών του Κράτους», ανέφερε ο Ζελένσκι στο ημερήσιο διάγγελμά του χθες βράδυ, με σοβαρό ύφος. «Οφείλετε να εργάζεστε στην Ουκρανία και για τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού», δήλωσε απευθυνόμενος σε βουλευτές, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους κρατικούς φορείς.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο σύντομα θα εξετάσει το αίτημα παραίτησης του βουλευτή που υπεβλήθη μετά το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Αρίστοφ έφυγε τον Ιούνιο για μια σύντομη επαγγελματική αποστολή στη Λιθουανία πριν πάρει ψευδή άδεια ασθενείας και μεταβεί για διακοπές στις Μαλδίβες με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο βουλευτής αποτελεί στόχο έρευνας για «πλαστογραφία» και κινδυνεύει με τριετή «περιορισμό της ελευθερίας του», ποινή που προβλέπει την κράτησή του σε αποικία κρατουμένων και τη συμμετοχή του σε καταναγκαστικά έργα, με συνθήκες ωστόσο λιγότερο δύσκολες σε σχέση με μία φυλακή, σύμφωνα με το DBR.

Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για τα ταξίδια στο εξωτερικό των δημοσίων υπαλλήλων και των βουλευτών έχουν σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 και την επιβολή στρατιωτικού νόμου.

(απεμπε – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί