Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ ζήτησε δύο ημέρες για να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νέες απειλές Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα να «δώσει ένα μάθημα» στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αν αυτός επαναλάβει τις επιθέσεις του εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης μετά την αποχώρησή του από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε τεθεί εκεί προς διαπραγμάτευση.
«Δεν θα διστάσουμε ποτέ να δώσουμε στον πραξικοπηματία Χάφταρ το μάθημα που του αξίζει, αν συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της νόμιμης διοίκησης και εναντίον των αδελφών μας στη Λιβύη», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του.
«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους συγγενείς μας στη Λιβύη», πρόσθεσε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία έχει βαθείς ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής.
Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως ο «πραξικοπηματίας Χάφταρ δραπέτευσε» από τη Μόσχα, αφού οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονταν εκεί ανάμεσα στον ίδιο και τον επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη Φάγεζ αλ-Σάρατζ απέτυχαν να οδηγήσουν σε μια επ’ αόριστον εκεχειρία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Παρά την αποτυχία αυτή, ο Ερντογάν δήλωσε πως θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την ειρήνη στη Λιβύη που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Κυριακή στο Βερολίνο.
«Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα στη συνάντηση του Βερολίνου, στην οποία θα συμμετάσχουν στο πλευρό της Τουρκίας η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», δήλωσε.
Ο Ερντογάν υποστήριξε εξάλλου πως ο στρατάρχης Χάφταρ θα είχε κερδίσει τον έλεγχο ολόκληρης της λιβυκής επικράτειας, αν δεν επενέβαινε η Τουρκία, η οποία άρχισε να αναπτύσσει στρατεύματα για να υποστηρίξει τη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Σάρατζ.
«Για να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα, αν η Τουρκία δεν είχε επέμβει, ο πραξικοπηματίας Χάφταρ θα είχε καταλάβει ολόκληρη τη χώρα και όλος ο λιβυκός λαός θα ήταν θύμα των διώξεών του», υποστήριξε.
(ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ από Ελλάδα: «Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποδυναμωθεί η πολεμική μηχανή της Ρωσίας είναι μέσω της ενέργειας»
- Πυραύλους Kinzhal κατά του Ουκρανονάτο έριξαν τη νύχτα οι Ρώσοι – Video
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα είναι η μείωση του κόστους ζωής των Ελλήνων»
- Άντρας σκόνταψε πάνω σε τεράστια οστά δεινοσαύρου…στην αυλή του!
- Ο Πούτιν αναβάθμισε τον Υφ. Άμυνας τοποθετώντας τον στο Συμβούλιο Ασφάλειας της Ρωσίας
- Άντρας παίζει τσέλο αιωρούμενος σε zipline στις Γαλλικές Άλπεις! vid
- Πρεμιέρα σήμερα για το σχέδιο αστυνόμευσης μέσα σε οικισμούς Ρομά
- Γυναίκα ισχυρίζεται ότι…προέρχεται από έναν πλανήτη 400 έτη φωτός μακριά!
- Μάχες μεταξύ στρατιωτών και drones μέσα στα δάση της Ουκρανίας, vid
- Ιάπωνας influencer περπάτησε ξυπόλητος με άσπρες κάλτσες στο Τόκιο…για ένα πείραμα!(vid)









