Το USS Cobia είναι το καλύτερα συντηρημένο υποβρύχιο στη χώρα. Έχει ανακαινιστεί σχολαστικά και διαθέτει θέρμανση και κλιματισμό, ώστε να είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.
Το υποβρύχιο μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 16 επισκέπτες τη φορά, χάρη στις 65 κουκέτες των ναυτικών.
Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το υποβρύχιο μόνοι τους, αλλά σε κάθε διαμονή περιλαμβάνεται επίσης μια περιήγηση. Επειδή το σκάφος είναι προσβάσιμο μόνο μέσω του Μουσείου, μπορούν επίσης εκτός ωραρίου να δουν όλα τα εκθέματα και να παρακολουθήσουν σε ειδική αίθουσα ταινίες από τη συλλογή του.
Το υποβρύχιο μήκους 95 μέτρων φέρει το όνομα του μεγάλου ψαριού κόμπια που ζει σε θερμές θάλασσες σε όλο τον κόσμο. To USS Cobia τέθηκε σε υπηρεσία στις 29 Μαρτίου 1944, με επικεφαλής τον υποπλοίαρχο Άλμπερτ Λίλι Μπέκερ.
Τον Ιούνιο του 1944, ξεκίνησε η πρώτη από τις έξι πολεμικές περιπολίες, στις οποίες βύθισε 13 ιαπωνικά πλοία.
Το 1970, μια ομάδα βετεράνων μετέφερε το USS Cobia στο Μανιτογουόκ του Ουισκόνσιν, για να λειτουργήσει ως μνημείο και στη συνέχεια δημιουργήθηκε το Ναυτικό Μουσείο με εκθέματα, μοντέλα πλοίων, ατμομηχανή σε λειτουργία και άλλα αντικείμενα.
Το 1998, το Μουσείο έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Μεταφορών του Ουισκόνσιν για την εσωτερική αποκατάσταση του υποβρυχίου που περιελάμβανε την εγκατάσταση δαπέδων της εποχής του Β’ ‘Παγκοσμίου Πολέμου, κουκέτες, μεταλλικές επενδύσεις και ντουλάπια πληρώματος.
Χάρη σε εθελοντική ομάδα υποστήριξης συντηρήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ασύρματοι, τα περισκόπια και οι κύριοι κινητήρες του.
Υπάρχουν δύο επιλογές για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο USS Cobia, να διαμείνουν μόνοι τους κάνοντας κράτηση μέσω Airbnb για το πλωτό κατάλυμα «Sub BnB» ή να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες ομάδες.
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Καρφί» Τραμπ προς τις μαριονέτες της Ε.Ε.: «Ο Πούτιν είναι σοβαρός ηγέτης, δεν παίζεις μαζί του»
- Μερική κατάρρευση του «Πύργου των Κόμηδων», κοντά στο Κολοσσαίο
- Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 8/11 λόγω λαμπαδηδρομίας
- Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε στον αέρα επειδή τον ενοχλούσε παρέα παιδιών!
- Σ. Παπασταύρου: «Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει την ενεργειακή στρατηγική της ευρύτερης περιοχής»
- Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο
- Κ. Χατζηδάκης: Θα εξηγηθεί το πρόβλημα των ΕΛΤΑ και όπου είναι εφικτό θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις
- Χαλκιδική: Χρηματοδότηση για παρέμβαση ανάπλασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μεγάλη Παναγία
- Τυχαίο; Η βεντέτα στην Κρήτη άνοιξε ξανά θέμα οπλοκατοχής! Τι ειπώθηκε
- Δικαστής μπλόκαρε προσωρινά την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ









