Από την αρχή του εμφυλίου στη Συρία το 2011 το Ισραήλ διεξάγει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον του στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και φιλοϊρανικών ομάδων που δρουν στη χώρα και τον στηρίζουν.
«Ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε επίθεση με drones εναντίον δύο στρατιωτικών θέσεων των ενόπλων δυνάμεών μας στις επαρχίες Κουνάιτρα και Ντεράα», μετέδωσε το Sana.
To πρακτορείο πρόσθεσε ότι από τα πλήγματα υπήρξε «ένας νεκρός, ένας αξιωματικός, και υλικές ζημιές».
Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αυξηθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, που έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Ωστόσο έχει μειωθεί η έντασή τους αφότου πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, την 1η Απριλίου, προκάλεσε τον θάνατο υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων.
Η Τεχεράνη απάντησε στις 13 Απριλίου με μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Ισραήλ.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο