Η Δαμασκός θα καλωσόριζε οποιαδήποτε πρόταση της Μόσχας για τη δημιουργία νέων βάσεων ή την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων της Ρωσίας στην επικράτεια της Συρίας, δήλωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, μεταδίδει σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο κ. Άσαντ, στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έκρινε ακόμα πως η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χώρα του δεν είναι απαραίτητο να είναι προσωρινή, κατά την ίδια πηγή.
Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος της Συρίας σε διεθνές επίπεδο, προσέφερε μετά το 2015 στρατιωτική υποστήριξη αποφασιστικής σημασίας στις ένοπλες δυνάμεις του κ. Άσαντ, αλλάζοντας τον ρου της ένοπλης σύρραξης στη χώρα αυτή, που ξέσπασε το 2011.
Κατά δημοσιεύματα, οι πρόεδροι αναμενόταν να συζητήσουν ιδίως για τις προσπάθειες «εξομάλυνσης (των σχέσεων) μεταξύ της Δαμασκού και της Άγκυρας», στις οποίες η Ρωσία διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή.
(ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









