«Ας μην κάνουμε ό,τι θέλουν»: Ποιός ηγέτης ξεφωνίζει Σόρος και Φον ντερ Λάιεν;

Ούτε για αστείο δεν θα τα ακούγαμε αυτά από τους περισσότερους πολιτικούς της Δύσης.

Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας ανήρτησε σήμερα αφίσες δυσφημίζοντας την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν –η πρώτη φορά που εξαπολύει προσωπική επίθεση εις βάρος της– σε μια εκστρατεία παρόμοια με εκείνη που είχε εξαπολύσει εναντίον του προκατόχου της και είχε εξοργίσει τις Βρυξέλλες.

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν σε διαφημιστικές πινακίδες στη διάρκεια της νύχτας ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και εμφανίζουν τη φον ντερ Λάιεν δίπλα στον Άλεξ Σόρος, τον γιο του ουγγρικής καταγωγής επενδυτή Τζορτζ Σόρος, έναν μόνιμο στόχο του κόμματος του Ορμπάν, του Fidesz.

Το σλόγκαν στις αφίσες λέει: “Ας μην κάνουμε ό,τι θέλουν“, αναφερόμενο προφανώς στις διεθνιστικές πολιτικές τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όρμπαν μαζί με την παράταξή του καταφέρονται ανοικτά κατά της «αυτοκρατορίας» του Σόρος.

Παρόμοιες αφίσες που εμφανίζουν τον προκάτοχο της φον ντερ Λάιεν, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δίπλα στον Σόρος τον γηραιότερο είχαν προκαλέσει την όχληση των Βρυξελλών το 2019.

Ο Ορμπάν, η κυβέρνηση του οποίου προσπαθεί να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πόρους της ΕΕ που ανεστάλησαν από τις Βρυξέλλες εξαιτίας των πολιτικών του Fidesz, δήλωσε το Σάββατο ότι η Ουγγαρία “θα πρέπει να πει όχι στο σημερινό ευρωπαϊκό μοντέλο που έχουν δομήσει οι Βρυξέλλες”.

Η Ουγγαρία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς η χώρα αυτή της ΕΕ που είναι περισσότερο φίλα προσκείμενη προς τη Ρωσία και επικριτική απέναντι στα σχέδια παροχής καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Ουκρανία, αναμένεται να είναι το κορυφαίο ζήτημα που θα συζητηθεί στη σύνοδο.

(Με πληροφορίες από απεμπε-απεμπε-EPA-AFP pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί