Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατέσχεσε το διαβατήριο του πρώην πεζοναύτη και επιθεωρητή όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter, όπως μετέδωσαν πολλά ρωσικά ΜΜΕ το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Ritter ήταν καθ’ οδόν για τη Ρωσία για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) όταν ανασύρθηκε από το αεροπλάνο και του κατασχέθηκαν τα έγγραφά του.
«Ήταν η στιγμή που έμπαινα στο αεροπλάνο. Τρεις αστυνομικοί με τράβηξαν στην άκρη. Μου πήραν το διαβατήριο. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, απάντησαν ότι εκτελούν εντολές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Δεν είχαν περισσότερες πληροφορίες για μένα. Μου πέταξαν τις βαλίτσες από το αεροπλάνο και μετά με συνόδευσαν έξω από το αεροδρόμιο. Μου κατάσχεσαν επίσης το διαβατήριο».
Ο Ritter, ο οποίος έχει ξεστομίσει ορισμένες άβολες -για τη διεθνιστική Δύση- αλήθειες σχετικά με τον ουκρανικό πόλεμο, είναι πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ο οποίος αργότερα υπηρέτησε ως επιθεωρητής όπλων των ΗΠΑ και του ΟΗΕ στο Ιράκ.
Πιο πρόσφατα επισκέφτηκε τη Ρωσία τον Ιανουάριο, περνώντας χρόνο στην Τσετσενία, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, μεταξύ άλλων.
Η πιο πρόσφατη ανάρτηση στο κανάλι Telegram του Ritter προειδοποίησε σχετικά με το Ίδρυμα Κλούνεϊ για τη Δικαιοσύνη για την φερόμενη “σταυροφορία” του κατά των Ρώσων δημοσιογράφος, υπόθεση η οποία προκάλεσε την «έκρηξη» Μεντβέντεφ το περασμένο Σάββατο.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το χριστουγεννιάτικο βίντεο του Ρονάλντο με τα παιδιά του άγγιξε εκατομμύρια προβολές, vid
- «Απίστευτα όμορφη»: Η Κέιτ έκλεψε τις εντυπώσεις ανήμερα των Χριστουγέννων, vid
- Ιαπωνία: Εγκρίθηκε προϋπολογισμός-ρεκόρ! Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών
- Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Με ειδικά δρομολόγια θα κινηθούν και σήμερα τα ΜΜΜ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Δεκεμβρίου
- Χριστουγεννιάτικη πρόκληση των Τούρκων για το Αιγαίο
- Μια εξέλιξη στην Γερμανία που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες
- Στη φυλακή αριστερός κομματάρχης στη Ρωσία
- Εκδηλώνουν όπου μπορούν το μίσος τους για τον Χριστό – Τι συνέβη στις ΗΠΑ









