• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις για τον αθλητή στη Γερμανία που απολύθηκε επειδή είναι αρνητής του κορωνοϊού

Αντιδράσεις για τον αθλητή στη Γερμανία που απολύθηκε επειδή είναι αρνητής του κορωνοϊού

Ο Γιόσικο Σάιμπου σκέφτεται να ακολουθήσει τη νομική οδό κατά της Τέλεκομ Βόννης που τον έδιωξε, επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση για τα μέτρα κατά του ιού.

Αίσθηση προκάλεσε η προ ημερών είδηση ότι η Τέλεκομ Βόννης έδιωξε τον Γιόσικο Σάιμπου, επειδή πήρε μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο Σάιμπου και η σύντροφός του, η αθλήτρια του ύψους Αλεξάντρα Βέστερ, στις 2 Αυγούστου συμμετείχαν σε πορεία δίχως να κρατάνε αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Η ομάδα του αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό του, κάνοντας λόγο για «παραβίαση των όρων του συμβολαίου ως επαγγελματία αθλητή».

Η υπόθεση του Σάιμπου υπέπεσε στην αντίληψη του συλλόγου «Athleten Deutschland» (=Αθλητές Γερμανίας), που επιβλέπει τα δικαιώματα των αθλητών στη χώρα, τονίζοντας ότι είναι σε επαφή με τον παίκτη και τους νομικούς τους συμβούλους για το αν η ομάδα του είχε το δικαίωμα να τον διώξει με αυτή την αιτία.

Πάντως, ο σύλλογος κράτησε αποστάσεις κι από τη διαμαρτυρία του Σάιμπου, λέγοντας πως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διαμαρτυρίας πρέπει να προστατεύεται, όσο εμπίπτει στις συνταγματικές παραμέτρους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας, Βόλφγκανγκ Βίντλιχ, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη για ένα μόνιμο ρίσκο μόλυνσης, σαν αυτό που πήρε ο Σάιμπου, είτε για τους συμπαίκτες του είτε για τις άλλες ομάδες».

Όσον αφορά στον ίδιο και στη σύντροφό του, χαρακτηρίζουν την τιμωρία του «γροθιά στην ελευθερία του λόγου».

(sputniknews – φωτο:screenshot)